A
Anonymous
masaallah guzel kuslar.agız tadıyla beslemenızı temennı ederım.
hüseyin turan' Alıntı:MERHABA;
KONUYA FAZLA KATILIM OLMASADA,TAKİP EDİLİYOR YADA OKUNUYOR OLMASI EN AZINDAN CİDDİYE ALINDIĞINI GÖSTERİR NİHAT BEY,BU YÜZDEN SİZ BİLDİKLERİNİZİ YAZMAKTAN,TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞMAKTAN VAZ GEÇMEYİN ÇÜNKÜ PAYLAŞILMAYAN HİÇ BİR ŞEY ANLAMINI BULAMAZ,KUŞÇULUKTA DA BU BÖYLE.....
KÜÇÜK YALIDA BOŞ ARAZİDE KUŞ BESLEYEN BİR ARKADAŞ VAR 6,7 KÜMESİ VAR,BİR KONUŞUR SİZİN İÇİN BİR RİCADA BULUNABİLİRİM,ODA OYUN KUŞUNDA ÇOK CİDDİ İŞLER YAPIYOR....
GELELİM BİZİM KONUMUZA...
EVET,AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZ ÇOK ŞEY VAR TABİİ.AMA BİRLEŞEMEDİĞİMİZ NOKTA KUŞUN SOYUNU DEVAM ETTİRMEK İÇİN EŞLEMENİN NASIL YAPILACAĞI GALİBA...SİZ AYNI SOY KUŞLARIN BOZULMAMASINI SAVUNAN,KUŞ KATMANIN ZARARLI OLACAĞINI SAVUNAN BİR FİKİRE SAHİPSİNİZ,ANLADIĞIM KADARI İLE.AMA YAZILARINIZIN BİR YERİNDE KUŞ EŞLEMESİNİN YAPILACAĞI KUŞLARDA TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİN OLMASINI SAVUNUYORSUNUZ.AYNI SOY KUŞLAR GENELDE TARZLARI AYNI OLAN KUŞLARDIR,BU KUŞLARIN TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİ OLMAZ Kİ....
BENİM 14 YILLIK BİR SOYUM VAR,3 ÇİFT KUŞTAN YÜRÜYÜP GELMİŞ BİR SOY.(YANLIŞ ANLŞAMAYIN ÖRNEK VERMEK İÇİN SÖYLÜYORUM.)UZUN BİR SÜRE ÇARPRAZLAMA DEVAM ETTİM BU KUŞLARA EVET PERFORMANS OLARAK ÇOK ÜSTÜNDÜ KUŞLAR AMA BİR MÜDDET SONRA,SORUNLU KUŞLAR İLE KARŞILAŞMAYA BAŞLADIM,(ÇİFT TAKLA,SARMA,KUŞLARDA KÜÇÜLME,YATIKTAN ÇIKAMAMA...)VE KUŞLARIMDA ÇOK YÜKSEK OLAN YÜZDE GİTTİKÇE GERİLEMEYE BAŞLADI.BEN YAKIN AKRABA ZATEN EŞLEMEM AMA UZAKTA OLSA KAN BİR MÜDDET SONRA BOĞMAYA BAŞLADI.SONRA KÜMESE TAMAMLAYICI KARAKTERDE BİR KAÇ KUŞ SOKTUM GENELDE DİŞİ KUŞLAR...ŞİMDİ ALDIĞIM VERİM TEKRAR İLK YILLAR KADAR YÜZDE OLARAK YÜKSEK.
BİLGİSİNE VE TECRÜBESİNE İNANDIĞIM BİR BÜYÜK USTA 11 YAŞINDA ALDIĞI 2 ÇİFT KUŞLA ÇARPRAZLAMA İLERLEMİŞTİ.KUŞLARI GERÇEKTEN ÇOK İYİDİ LAKİN OYUN TARZLARI HEP AYNI OLDUĞUNDAN GİTTİKÇE EKSİLTEREK DEVAM EDİYORDU.ARADA MÜKEMMELLERDE ÇIKIYORDU AMA YÜZDELER DÜŞMEYE BAŞLADINMI KÜMES TEHLİKEYE GİRİYOR DEMEKTİR.BİR MÜDDET SONRA KUŞLARI KANAT YEMEYE BAŞLADI TAKLA AZALDI KUŞLARDA ATIŞLI KUŞLARDI HATA YAPMAYA BAŞLADILAR...60 YAŞINDAN SONRA ORADAN BURADAN KUŞ SOKMAYA ÇALIŞTI VE BANA'' GEÇ KALMIŞIZ KEŞKE ERKEN YAPSAYDIK BU İŞİ'' DEMİŞTİ.
EĞER KUŞLARINIZ AKRABA DEĞİL İSE 5 ÇİFT KUŞ SİZİ BAYAĞI GÖTÜRÜR LAKİN BİR MÜDDET SONRA KUŞLARDAKİ PERFORMANS GERİLEMESİ VE HATALARI TELAFİ EDİLEMEYECEK DURUMA GELECEKTİR.
KUŞLARINIZIN OYUN TARZINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.EVET KUŞ HEDEFE 3 ÇEŞİT GELİR.KISARAK,KAPANARAK VE AÇIK KANAT.ŞU ANDA REVAÇTA OLAN KAPANARAK GELEN KUŞLAR,SİZİNKİLERDE ÖYLE GALİBA,İYİSİNİ BULMAK İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEYDİR BU KUŞLARIN,ELİNİZDEKİLERİN DEĞERİNİ BİLMENİZİ ÖNERİRİM.AMA BENCE KAPANARAK GELMEK KUŞU HATAYA ZORLUYOR VE PERFORMANSINI DÜŞÜRÜYOR.5-10 SEFER SİZİN İÇİN YETERLİ İSE BU KUŞLAR BÜYÜK ZEVK VERİR.AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLAR BENCE HATA OLASILIĞI EN AZ OLAN KUŞLARDIR VE EN CESUR EN GÜÇLÜ BU KUŞLARDIR.BU KUŞLARIN İYİSİ,KUŞLARIN EN İYİSİDİR.HEDEFE BİLİNÇLİ GELİRLER VE TAKLALARI VİTES GİBİ KULLANIRLAR İYİSİNİ SEYREDEN BAŞKA KUŞ BESLEMEZ AMİNİM.ÇÜMKÜ SEFERLERİ VE TAKLALARI BOL OLUR BU KUŞLARIN...KISARAK GELEN KUŞLARDA YAPIŞMA TEHLİKESİ OLSADA BENCE EĞER BİR KUŞ HEDEFE ARTİSTİK GELİŞ YAPACAKSA BENİM TERCİHİM KAPANARAK DEĞİL KISARAK GELMESİDİR,HATASI AZ OLUR VE KUŞU YORMAZ EN AZINDAN...
AMA YETİŞTİRİCİ İSENİZ BU OYUN TARZINDAN HEPSİNİ BULUNDURMANIZ GEREKECEKTİR.BELLİ BİR OYUN TARZI İLE YAPACAĞINIZ ÜRETİM BEKLENTİNİN ALTINA DÜŞECEKTİR HER ZAMAN.
SERTLİ,K,HANTALLIK,KANAT VE TÜY PROBLEMLERİ TAKLA SARMA,ÇİFT TAKLA,YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKAMAMA...
BUNLAR YAKIN AKRABA EŞLEMELERİ VE KAN BOĞULMASININ SONUÇLARIDIR.
NİHAT BEY,
UMARIM BİR GÜN YÜZ YÜZE TANIŞIP BUNLARI KONUŞMA FIRSATIMIZ OLUR....
SAYGILAR......
Eh bende okurum hiç olmazsa.kuscu_marik' Alıntı:ÖNEMLİ KUNU BASLIGINI DEVAM ETTİRELİM ARKADASLAR GENÇLER BİLGİLENSİNLER
?kuscu_marik' Alıntı:ÖNEMLİ KUNU BASLIGINI DEVAM ETTİRELİM ARKADASLAR GENÇLER BİLGİLENSİNLER
RAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.
benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.
Saygılarımla.
hüseyin turan' Alıntı:RAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.
benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.
Saygılarımla.
RAMAZAN BEY;BEN SİZİ BU İŞLERDEN ANLAYAN BİRİ ZANNEDİYORDUM AMA HARBİ SAÇMALAMIŞSINIZ.KAN KATMA KONUSUNDA HAKLISINIZ AMA EŞLEME OLAYINIZ ÇOK VAHİM....SİZDE BU İŞİN USTALIK DEĞİLDE FORMÜL İLE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDENSİNİZ GALİBA....YANİ BU İŞ TESADÜF BOŞUNA UĞRAŞMAYIN FORMÜLDE BU DİYORSUNUZ...TEBRİKLER.............. :hayir:
ramazan abi bende senin gibi düşünüyoromRAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
Saygılarımla.
:ckmk: :ckmk: :ckmk:hüseyin turan' Alıntı:RAMAZAN ABA BEY;
MADEM ÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ YÖNETİCİ KONUMUNDASINIZ KALDIRIN KONUYU BOŞUNA YER İŞGAL ETMESİN... :heyo:
SİZ ANKARADA KUŞÇU ORTAMINDA SÜREKLİ BOY GÖSTEREN BİR ARKADAŞIMIZSINIZ ÇOK MERAK ETTİM BU DÜŞÜNCELERİNİZİ O ORTAMLARDA DA ANLATIYORMUSUNUZ..................
Bahadirihtiyar' Alıntı::ckmk: :ckmk: :ckmk:hüseyin turan' Alıntı:RAMAZAN ABA BEY;
MADEM ÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ YÖNETİCİ KONUMUNDASINIZ KALDIRIN KONUYU BOŞUNA YER İŞGAL ETMESİN... :heyo:
SİZ ANKARADA KUŞÇU ORTAMINDA SÜREKLİ BOY GÖSTEREN BİR ARKADAŞIMIZSINIZ ÇOK MERAK ETTİM BU DÜŞÜNCELERİNİZİ O ORTAMLARDA DA ANLATIYORMUSUNUZ..................
Söylenecek Söz yok Artık Bilmezler ki Yanlışın Neresinden Dönersen Kardır.
Dursun merhaba,mazidenbiri' Alıntı:bu başlık 10 sayfa olmuş bir arpa boyu yol almamış
yav abilerim varsa şu sanatı bize öğretin
nasıl eşleme yapmalıyız
ama cevap yok
ben kendi düşüncelerimi yazıyorum
tepki çok
kısa baçaklıyı uzun baçaklıya mı vurcaz
ince tüylüyü kalın tüylüyemi
beyaz gözlüyü mısır gözlüyemi)
kısa kuşu uzun kuşamı
perdahlı ayak göstereni omuzdan oynayanı mı vurcaz
ben ne yalan konuşayım daha önce hiç kimseden duymadım böyle bi taktik
60 yaşındaki ustaların yanında çok oturduk kalktık ama hiç kulak misafiri olmadım
kuşun oyununa bakarsın beğendiğin 2 kuşu eşlersin ana baba gibi oynuyosa yavru başarıdır bence
belkide benim cahilliğimdendir 9 yaşından bu yana kuş beslerim belkide benim eksik yanımdır bu kuş eşleme olayı
saygılar
ramazan abiRAMAZAN ABA' Alıntı:Dursun merhaba,mazidenbiri' Alıntı:bu başlık 10 sayfa olmuş bir arpa boyu yol almamış
yav abilerim varsa şu sanatı bize öğretin
nasıl eşleme yapmalıyız
ama cevap yok
ben kendi düşüncelerimi yazıyorum
tepki çok
kısa baçaklıyı uzun baçaklıya mı vurcaz
ince tüylüyü kalın tüylüyemi
beyaz gözlüyü mısır gözlüyemi)
kısa kuşu uzun kuşamı
perdahlı ayak göstereni omuzdan oynayanı mı vurcaz
ben ne yalan konuşayım daha önce hiç kimseden duymadım böyle bi taktik
60 yaşındaki ustaların yanında çok oturduk kalktık ama hiç kulak misafiri olmadım
kuşun oyununa bakarsın beğendiğin 2 kuşu eşlersin ana baba gibi oynuyosa yavru başarıdır bence
belkide benim cahilliğimdendir 9 yaşından bu yana kuş beslerim belkide benim eksik yanımdır bu kuş eşleme olayı
saygılar
Hüseyin bey bize öğretecek bekliyorum yorumlarını? bu işi çözmüş eğer kuşunda oynamıyorsa Hüseyin beyden destek al çünkü bu işi çözmüş Hüseyin beyin yazdığı çoğu iletilerinide okudum istersen sende oku iletinin birtanesi açılan konu başlığı: BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK oku ben saçmalıyorumya hani? ben hiçbir zaman al götür bu kuşuda kupan varsa kupayı al diyecek kadar iyi kuşçu olamadım Hüseyin bey kendini kuş konusunda bayağı bir aşmış :heyo: tebrik etmek lazım. :haha: :haha:
Saygılarımla.