baya uzun süre olmuş, bugün yarın 2. yi atmazsa tek yumurta kalır. 1 olsun bizim olsun dersin yeterki içinden yavru çıksın. Ama bu yavru çıkıp 2 haftalık olduktan sonra yine yavruya kusmaya başlayacaklar, o zaman kuşlara mutlaka karışık yem ve mineralli kum vermeyi ihmal etme, hatta evde kahvaltıdan sonra biriken yumurta kabuklarını iyice ezip (kalsiyumdur) kumluğunun içine serp dişi yesin ki, hem yemle vitamin alsın, hem de mineralli taş ve kabuklarla yumurtaların kabuklarını hızlı oluşturabilsin. (benim yavrular 2 haftayı geçti, anne baba yeni yumurtalar için hazırlık yapmaya başladılar)
Yatma konusuna gelince, senin denk gelemediğin zamanlarda dişi yatıyor olabilir, yani sadece erkek yatmaz, dönüşümlüdür mutlaka.
(bu arada, ben yavrusuna bakan daha görmedim diyen arkadaşlar, yerli hünkari ile orjinal hünkari arasında gaga farkı vardır, orjinal hünkari de gaga var ile yok arasındadır, yerli hünkari de fındık gaga dediğimiz gaga mevcuttur, bu cins olanlar yavrularına çook güzel bakarlar ve anne baba da tepe, bol paça, göğüste gül, kuyrukta pul varsa aynı şekilde yavruya da yansır, yani gaga hariç orjinal hünkari gibi çıkarlar..)